Je spousta chyb, kterých se můžete při rekonstrukci kuchyně dopustit. Konečný vzhled Vaší kuchyně může pak působit chaoticky či neudržovaně, což samozřejmě není vítaným efektem.
vaření ve dvou

Barva

To, jak vymalujeme naši kuchyň, je jednou z nejdůležitějších věcí, která se ve výsledku bude podílet na jejím finálním vzhledu. Měli bychom proto volit barvy, které budou sedět k barvě naší linky, typu dřeva a tak dále. Nevolíme barvy do modra, které mohou způsobit pocit vysoké sterility prostředí. Nejvhodnější barvou je meruňková, béžová, lososová a jiné teplé barvy, které podle studií podporují chuť k jídlu. Dále je vhodná i zelená či bílá. U bílé však pozor, na té vidíme všechny nečistoty a vyžaduje častější uklízení.

Obklad zdiva

Ač se to může zdát zvláštní, je velmi výhodné dát za kuchyňskou linku nějaký obklad. Od dřezu se většinou táhne nejvíce nečistot a zároveň nám od plotny může prskat olej. Pokud nechceme mít stěnu za linkou okamžitě špinavou a malovat každý druhý měsíc, doporučujeme obložit linku deskou nebo pláty mléčného skla. Sjednotíme tak i vzhled celé kuchyně a nečisty z těchto povrchů velmi lehce setřeme vodou.

Dřevo v kuchyni

Pokud hodláme začít s výběrem kuchyňské linky, volíme si dnes mezi nespočtem materiálů a cen. Důležité je uvažovat prakticky. Máte malé děti, kterým neustále něco padá a špiní kuchyňskou linku? Nevolte lesklé povrchy a světlé povrchy. Pokud víte, že se Vám občas podaří něco poškrábat, nebo máte domácího mazlíčka, zvolte kvalitní dřevotřísku.
Je opravdu velké množství kritérií, podle kterých byste si měli vybrat správnou linku. Pokud si nevíte rady, zeptejte se ve specializovaných obchodech s nábytkem.
brambory na utěrce

Velikost kuchyně

Odvíjí se od Vašich možností a preferencí. Pokud máte větší byt, rozhodně můžete zvolit i větší kuchyň. Je prostorná ale náročná na údržbu. V menším bytě volíme prakticky řešenou kuchyň, která by měla být laděna do světlých barev, abychom ji opticky zvětšili.